Nul op de Meter

Rietoevers is klaar voor de toekomst

De woningen in Rietoevers zijn klaar voor de toekomst. Ze worden zeer duurzaam gebouwd. Er is veel aandacht voor energiebesparing en comfort in de woning. Dat is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! Ten opzichte van een standaard nieuwbouwwoning zijn deze woningen veel zuiniger.
Uniek, maar wel beproefd. Dit duurzame niveau wordt behaald door het toepassen van een zuinige warmtepomp in plaats van een cv-ketel. Daarnaast zijn de woningen voorzien van 30-40 zonnepalenen per woning. Deze zonnepanelen wekken, over een jaar genomen, evenveel energie op als er gemiddeld gebruikt wordt!

What’s in it for me?
– Direct lagere maandlasten
– Je huis is meer waard
– Comfortabel en zorgeloos wonen

Duurzame innovaties van Rietoevers

  1. Zeer hoge isolatiewaarden van ‘de schil’: vloeren, gevels, dak en beglazing
  2. Een dak vol eigen zonnepanelen voor energie-opwekking
  3. Een eigen warmtepomp voor warmteopwekking
  4. Vloerverwarming op de begane grond
  5. Hoogwaardige kierdichting


Nul op de meter

Nul op de Meter betekent dat jouw huis, over een jaar genomen, evenveel energie opwekt als er verbruikt wordt. Daardoor komt de maandelijkse energierekening gemiddeld genomen uit op 0 euro.

Wat betekent dit financieel?

Natuurlijk kost het iets meer om de woningen op dit duurzame niveau te krijgen. Maar het mooie is: de extra kosten voor de hogere hypotheek merk je niet in je maandlasten. Sterker nog: het scheelt je elke maand geld en je woning is meer waard!

Extra financieringsruimte

Hypotheekverstrekkers bieden je extra financieringsruimte – boven de standaard inkomenstoets – voor Nul op de Meter woningen. Sinds januari 2016 gaat het om een bedrag van maximaal € 27.000,-. Het is aan te raden dit zelf aan de orde te brengen bij je hypotheekgesprek, niet elke verstrekker benoemt dit uit zichzelf.

Kijk op www.hetkangewoon.nl om een indicatieberekening op basis van jouw situatie te maken.

Salderingsregeling
De huidige salderingsregeling – waarbij kortgezegd stroom die je aan het elektriciteitsnet levert hetzelfde bedrag oplevert als stroom die je uit het net haalt – wordt de komende jaren omgebouwd naar een andere regeling: de terugleversubsidie. De periode 2020 – 2023 vormt een overgangsperiode. Hoe de terugleversubsidie er precies uit gaat zien is op dit moment nog niet bekend. Minister Wiebes heeft wel toegezegd dat de eigenaren van zonnepanelen er door deze wijziging niet op achteruit zullen gaan. Uitgangspunt blijft een terugverdientijd van 7 jaar voor pv-panelen.